Spomienkové dni na Bradle


Uplynulo už 104 rokov od tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika. Na nášho najväčšieho Slováka spomíname touto dobou každý rok, a preto sme spoločne s našimi partnermi pre vás pripravili Spomienkové dni na Bradle.

Prídite navštíviť areál Bradla 6. a 7. mája od 10:00 do 19:00

Čo na Bradle cez tento spomienkový víkend nájdete?

NA CHATE BRADLO SA OBČERSTVÍTE

  • Na pomoc sme si zavovali šikovných ľudí, ktorí robia fantastické jedlo v ich kreatívnom senickom street food bistre Coolňa. Zameriavajú sa na čerstvosť a lokálnosť. Baví ich pripravovať známe jedlá svetovej a slovenskej kuchyne a s lokálnymi surovinami ich pretvárať do street food podoby. Nájdete u nich rôzne druhy sendvičov, burgerov, hotdogov, naložených belgických hranoliek a čerstvého sladkého pečiva. Spolupracujú s rôznymi lokálnymi značkami – mäsiarom, pekárom, cukrárkou ale i výrobcami limonád alebo piva. Okrem bistra majú i foodtruck – pojazdnú kuchyňu – s ktorou obiehajú rôzne gastro podujatia a cateringy na Slovensku i v Čechách. A tento víkend na slávnosti prídu s ich foodtruckom k nám a naplnia vám brušká tými najlepšími burgrami.
  • Priamo u nás v Chate Bradlo si dáte naše výborné domáce koláče, budeme vás zásobovať drinkami, kávou alebo remeselným lokálnym pivkom. Vytiahneme aj vonkajšie výčapy, jeden pred chatu, druhý nájdete pri Infobode.
  • Slovenský cykloklub si pre vás v spolupráci s firmou Origos pripraví súťaž v jazde zručnosti pre decká a v stánku cykloklubu sa dozviete čerstvé infošky zo sveta cyklistiky.

V INFOBODE SA PRENESIETE SPÄŤ DO MINULOSTI

  • Pod Mohylou v Infobode zažijete spojenie moderného s historickým. V nových priestoroch Infobodu si môžete pozrieť veľmi zaujímavú audiovizuálnu prezentáciu stavby Mohyly.
  • Vo vytvorenej Čitárni sa môžeš zastaviť, sadnúť si, počúvať a inšpirovať sa životom Milana Rastislava Štefánika, alebo sa odfotiť ako generál, kúzelník či gavalier vo Fotokútiku.
  • Pojazdná kaviareň Café Milánek ti ponúkne voňavú a chutnú kávu Kopanice.

V MÚZEU D. S. JURKOVIČA ZISTI, KTO VYTVORIL MOHYLU

  • Múzeum bude otvorené od 10:00 do 18:00
  • V Múzeu Dušana Samuela Jurkoviča sa zoznámiš s tvorcom Mohyly M. R. Štefánika a dozvieš sa niečo viac o minulosti Brezovej pod Bradlom.
  • Okrem iného tu nájdeš aj vystavený segment plátna z lietadla Caproni, v ktorom zahynul generál Milan Rastislav Štefánik.

VLÁČIK BREZOVÁČIK ŤA ODVEZIE NA BRADLO A SPÄŤ

  • Smerom na Bradlo ťa Vláčik Brezováčik odvezie od 9:30 každú hodinu. Posledná jazda bude o 18:35
  • Z Bradla pôjde vláčik prvý krát o 10:00 a potom každú hodinu. Posledný krát sa zvezieš dole do mesta o 19:00.

 

Prídi si s nami zaspomínať na veľkého človeka Milana, pozrieť Mohylu, nahliadni do histórie a daj si k tomu lokálne dobroty.

Tešíme sa na teba!